WIE

‘Zarafa’: Swahili voor ‘mooi en magisch’

Stal Zarafa werd opgericht door Dietrich Verzele in 2006

Dietrich is van kinds af aan begeesterd door paarden, werkte gedurende een aantal jaar als ruitergids in Zuid-Afrika, als hippisch journalist, heeft een diploma manegehouder en is lesgever paardrijden.

Hij stond in 2008 mee aan de wieg van Flanders Horse Expo, het grootste en meest diverse paardenevenement van de Benelux en werkte van 2008 tot en met 2014 als programmator en coördinator van het evenement. In 2014 verliet hij Centaur Events, de organisatie achter Flanders Horse Expo, om zich volledig op zijn artistieke carrière te richten. 

Hij is momenteel vooral bezig met artistiek paardrijden en werkt voornamelijk als horse master voor film en tv en was o.a. stand-in ruiter voor de acteur Max Irons bij de opnames van de BBC-reeks ‘The White Queen’ en ruiter voor de serie 'Versailles'.
Verder werkte hij als horsemaster en ruiter voor o.a. de films ‘Suite Francaise’ (Saul Dibb), 'Kenau' (Maarten Treurniet – Fu Works), 'Au Coeur de la Bataille' (Gerard Corbiau - Saga Film) en spektakelprojecten zoals o.a. de spektakel-musical '1418' (Franck Van Laecke - Studio 100). Eén van de grote laatste wapenfeiten waren de opnames voor de pretigieuze VTM-reeks 'De Bende van Jan de Lichte' in 2016-2017.

Samen met zijn broer richtte hij ook het paardentheatercollectief ‘le Cirque Frère Frère’ op waarmee ze ‘Don Quichote’ (circustheater) in Oudenaarde, Waregem en Gent brachten en in opdracht voor Centaur Events de arenashows ‘Fabula Rasa’ en 'The Spirit of Buffalo Bill' maakten. In oktober 2017 ging ook hun nieuwe paardentheatervoorstelling 'Cain&Abel' in premiere, die binnenkort op tournee gaat. 

Dietrich’s voorkeur is het Iberische paard: de Pura Raza Espagnola en de Lusitano, paarden die ook meest geschikt zijn voor film- en spektakelwerk.

Dietrich is gehuwd met Katrien en vader van twee kinderen, Sky en Tade, en woont met hen en zijn paarden op hoeve Zarafa in de Vlaamse Ardennen.